8 favoriter för hela familjen

Bad, bus och äventyr! Bergslagen har något för alla. Här finns mycket skoj för alla barn, både stora och små.

Kanottur på Svartälven

Ta med familjen och upplev naturen från vattnet. Hos Hällefors Vandrarhem och Kanotcenter kan du boka ett 3-dagars kanotpaket i lättpaddlat vatten. Längs turen går det bra att både bada, fiska och övernatta på lägerplatser med vindskydd, dass och eldstäder.
halleforsvandrarhem.com/familjepaket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drops och hopp på Kottaberget

På Kottaberget, mellan Gyttorp och Pershyttan, bjuder Kottaberget flowtrails på både flyt, doserade kurvor och roliga features med drops och hopp. Ta dig både uppför och nedför ett berg på cykel, där helheten är en upplevelse.
Kottaberget.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spännande aktiviteter i Kloten

Byn Kloten är ett paradis för familjen, här finns massor av aktiviteter att prova på i naturen. Utmana varandra i äventyrsbanan, paddla kanot eller prova på SUP i någon av sjöarna. Följ med på en spännande safaritur bland skogens djur, hyr cykel eller vandra en tur i skogen. I Kloten har man aldrig tråkigt.
kloten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
klotenresort.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
nordicdiscovery.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kultur- och naturkul i Ställdalen

Folkets Trädgård Ställdalen är en kulturell mötesplats för hela familjen. Hit kan du närsomhelst komma och njuta av trädgården, titta på odlingarna, ta en bok ur bokskåpen och läsa den i trädgården eller se målningar på Konstplanket. Under sommaren arrangeras folkbildande aktiviteter för alla åldrar.
facebook.com/Folkets-Trädgård-Ställdalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gör ditt eget papper på Frövifors

I handpappersverkstaden på Frövifors Pappersbruksmuseum kan du prova på att göra ditt eget papper! Och kanske även experimentera lite med färg och material. Låt figurerna Bulle och Fant guida barnen i förpackningsutställningen och missa inte ett besök i den välsorterade museibutiken.
froviforsmuseet.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Padel-kul med familjen

Tycker du och din familj om att spela padel eller vill ni provapå? Ta med familjen till Lundsängs Gård för en dag eller flera. Gården ligger söder om Kopparberg och erbjuder boende i den vackra flygen med självhushåll, två nya padelbanor och närhet till Bergslagsleden, Nittälvsreservaten och MTBlederna i Hjulsjö. Under sommaren finns möjlighet att boka padelkurser som är anpassade för barn och familjer.
lundsangsgard.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykla MTB i skogen i Hjulsjö

I Hjulsjö finns ett av Sveriges största MTB-område. Här finns cykling för hela familjen, en teknikbana och tolv olika svåra och långa leder. Har du ingen cykel kan du hyra och du kan även boka en guide. Tröttnar delar av familjen på att cykla finns en stor skog att upptäcka och leka i.
mtbhjulsjo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upptäcktsfärd med Cattus

Katten Cattus är inte vilken katt som helst. Hen är den nyfikna rackaren som tar med alla barn på en upptäcktsfärd genom Nora. Kan du hjälpa Cattus hitta alla superviktiga grejer? ”Cattus och stinsprovet” är familjevandringen där liten och stor tillsammans får upptäcka Nora och stadens historia. Du hittar Cattus i appen Tre Trästäder som du laddar
ner gratis där appar finns!
visitnora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.