Lindesberg - en aktiv stad

Många rekommenderar att närma sig Lindesberg söderifrån. Nästan majestätiskt ligger staden där vid Lindessjöns strandpromenad. De aktiva går gärna runt sjön som är en fin tur på mellan 7-9 km. De lekfulla får också sitt när man besöker Äventyrsgolfen – en upplevelse för både stora och små. Den stadsnära 18 håls golfbanan och den omåttligt populära Plantmarknaden lockar årligen många intresserade besökare. Energikällan med sitt äventyrsbad är plats där hela familjen trivs och på gångavstånd därifrån finner du Lindesberg Arena. I arenan är det alltid liv och rörelse, bowling och restaurang och här tränar och tävlar elitidrottare sida vid sida med motionärer. Tar man sig utanför själva tätorterna finns också mycket att se och uppleva. Se länkar till andra platser i området.
Välkommen att uppleva Lindesberg.

Upptäck Lindesberg på egen hand

Appen Kultur i Lindesberg. I denna app hittar du flera digitala guidningar:

- 100 gravar du måste se innan dudör – Här får du veta mer om olika människors levnadsöden.

- Råsvalslund – En vikingatida boplats och nutida betesmark

- Från Stripa till Stjärnfors – lär dig mer och se spår av bergsbruk i form av bland annat gruvor, varphögar och järnvägslämningar.

- Kungsvägen och Ramstigen - Historiska länkar mellan två viktiga städer.

Appen finns att gratis ladda ned i App Store (iPhone) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Google Play (Android) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Appen Historiska Lindesberg. Följ med på stadsvandring i staden.
Finns att gratis ladda ned i App Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..