Weekend med bästa vännerna

”Loka Brunn var verkligen den perfekta get away platsen där vi kunde njuta till fullo av varandras sällskap”.
Följ med vännerna Anette, Lina och Frida på deras resa till Bergslagen.

Från Karlstad och Stockholm möttes vi alla upp i Karlskoga där resan fortsatte tillsammans på den vackra 205:an som slingrar sig fram mellan skogar och sjöar. Gamla minnen kom-mer fram när vi sitter där i bilen, förväntansfulla och väldigt upprymda. Minnen dyker upp efter år av fjällsäsonger, resor och gamla bilar som tagit oss på äventyr genom Sveriges alla europavägar och omvägar.

10 år senare är vi på väg mot ett nytt. Ett som passar oss alla så bra i en annars ganska stressig vardag. Två hela dagar på Loka Brunn. Avkoppling, närvaro, skratt och många meningar som börjar med: ”Kommer ni ihåg när...” 

Afternoon Tea är uppdukat i salongen och vi slår oss ner i den förtrollande miljön med tallrikar fyllda till bredden med godsaker. Lyxig avkoppling kan nog bäst förklara den här platsen. Morgonrocken åker på lika fort som vi checkar in på rummen och den lite kyliga men soliga sensommareftermiddagen känns snabbt varm igen när vi glider ner i utomhuspoolen och blickar ut över den trolska utsikten. Tiden får gärna pausas här en stund.
Med vetskapen om att en lyxig frukostbuffé, och en båttur på mystiska Loken väntar dagen efter, känns det helt ok att avrunda vår festliga middag.

Vi startade nästa dag med en utflykt till Björskogsnäs naturreservat. Den vackra rundslingan leder oss runt udden och avslutas på den fina gården som var med i TV-programmet ”Sommar med Ernst”.

Ett dygn i vänskapens tecken på en plats där kroppens välbefinnande har fått stå i fokus.
Loka Brunn var verkligen den perfekta ”get away” platsen där vi kunde njuta till fullo.
/Anette, Lina och Frid

www.lokabrunn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Björskogsnäs

Fler tips för en kompisresa

Dags att spendera några dagar i Bergslagen med dina vänner eller familjen, de som du har nära och de du har saknat. Äntligen! Bo bra, lyxigt eller enkelt, ät gott ute eller inne, njut av sällskapet och en miljö som du kanske bara hittar i vårt Bergslagen.
Här är några tips som kanske skulle passa dig och dina närmaste:

Sävenfors Lodge
Ett boende utöver det vanliga norr om Hällefors. En mötesplats och en oas intill den brusande älven. Vandra, cykla eller bara koppla av och njut.
www.savenforslodge.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sikfors Herrgård
Cykelhelg på denna pärla med god mat och trivsamt boende. Ta med din egen cykel eller hyr en på plats. Cykla runt sjöarna Sörälgen eller Torrvarpen. Vill ni testa mountainbike så finns de bästa banorna i Hjulsjö, inte så långt från Sikfors.
www.sikforsherrgard.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Wedevågs Herrgård
Lyxhelg på boutiquehotell med slottskänsla, smakfullt inredda rum i olika stilar, gourmetmat och litet spa. Allt i en fantastisk miljö. Bubbla, ta en cykeltur eller slå några slag på närmaste golfbana.
www.wedevagsherrgard.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kloten
Vildmarksbyn med äventyr och avkoppling för hela familjen. Här hyr du en stuga och lagar din egen mat. Fisket är suveränt, vandra eller paddla eller varför inte prova traillöpning på Bergslagsleden som startar här i Kloten. En flerdagarstur i kanot kan både Nordic Discovery i Kloten och Hällefors Kanotcenter hjälpa er med, visst låter det utmanande? Kombinera ett boende med en spännande aktivitet ute.
www.kloten.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.nordicdiscovery.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.halleforsvandrarhem.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trästaden Nora
Strosa runt bland stadens mysiga gator och butiker. Bo på det prisbelönta Lilla Hotellet eller det anrika stadshotellet, båda i stadens centrum. Kort promenad till middag på Bryggerikrogen, erkänd av White Guide Nordic, men först kanske ni tar en cykeltur runt Norasjön.
www.visitnora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.lillahotelletnora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.norastadshotell.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.bryggerikrogen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Loka Brunn

Sikfors Herrgård

Wedevågs Herrgård