Trädgårdar i Bergslagen

Plantmarknaden

En av sveriges mest välsorterade trädgårdsbutiker med ett stort utbud av växter och trädgårdstillbehör av hög kvalité. Rosavdelning med 450 olika sorter, trädgårdsmöbler, verktyg m.m. På Plantmarknaden finns Café Lusthuset och en liten djurgård för barnen.

Tfn. 0581-101 00
Dalkarshyttan, Lindesberg
www.plantmarknaden.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Göthlinska gårdens trädgård

Ett av de vackraste trähusen i Nora är Göthlinska gården, kliv in i ett välbergat borgarhem från 1900-talets början. Familjen Göthlin bodde här och huset och dess inredning är bevarat så som det såg ut när den sista familjemedlemmen, dottern Ingrid Göthlin dog. Den vackra trädgården är öppen för besökare året runt. I trädgården ligger våffelcaféet Selma G och ett litet museum om Nora.

Kungsgatan 4, Nora
Göthlinska gården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kopparbergs Krukmakeri och Trädgård

En vacker engelskinspirerad trädgård inramad av faluröda äldre hus. Gångavstånd från Kopparbergs centrum. Krukmakeriets butik, verkstad och trädgård.
Öppen dagligen mellan kl. 10-20.

Krukmakeriet månar om den svenska lergodstraditionen. Leran kommer från Gotland och glasyren är blyfri. Det mesta som produceras är brukskeramik som tål att användas dagligen och kan köras i diskmaskin.

Tfn. 076 228 10 45
Fasegatan 6, Kopparberg
www.kopparbergskrukmakeri.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkets Trädgård Ställdalen

I trädgården kan alla som vill smaka på grönsaker, dofta på blommor och vårda växterna och platsen gemensamt. Slå dig ner när du går en runda, kom hit och lek med barnen, stäng grinden så de kan springa fritt.

Ställdalens Byalag, föreningsliv, lokala aktörer och boende skapar en temporär mötesplats i form av en trädgård i centrala Ställdalen. En Folkets Trädgård där vem som helst kan vara med. Folkets Trädgård är tänkt att fungera som en mötesplats och en testbed för hållbar odling och kreativa ideer för Ställdalens framtid. Här kan vi visualisera och samtala om våra framtidsdrömmar för Ställdalen. Här finns ett konst och idéplank där de som vill får måla - ett kreativt uttryck för en demokratisk plats. Den här platsen tillhör alla.

Folkets Trädgård är alltid öppen. Välkommen att kliva på.

Ställbergsvägen 16, Ställdalen
byalaget.stalldalen@hotmail.com
Facebook/Folkets Trädgård Ställdalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Göthlinska Gården

Plantmarknaden

Kopparbergs Krukmakeri och Trädgård

Kopparbergs Krukmakeri och Trädgård

Folkets Trädgård Ställdalen